zaterdag 24 september 2011


Ja als het eenmaal de maand september aan gebroken is, krijgen de edelherten het op hun heupen. (niet alleen de herten overigens).
Ze gaan op zoek naar de vrouwtjes(hinde of kaalwild). De paartijd is dan aangebroken, die loopt grofweg van half september tot half oktober.
Posted by Picasa

Het roepen van de het edelhert(mannetje/geweidrager) noemen we burlen. Dit doen ze alleen in de bronsttijd om twee redenen. Om de hinden te lokken, imponeren. En om andere geweidragers op een afstand te houden, afschrikken dus. Wild u het burlen horen,klikt dan op deze link!http://www.hetedelhert.nl/cms/veluwshert/geluiden/Burlen07b_laveiend.mp3
Posted by Picasa

Dit kapitaalhert (24 ender!) doet zijn best om van zich te laten horen.
Posted by Picasa
Ja dat zijn overuren voor dit plaats hert. Het valt niet mee om de hinden om je heen te houden, en de concurrentie op afstand te houden.
Posted by Picasa
Het was weer eens een mooie ochtend met wat mist. Naar de hollandse biesbosch gegaan om daar eens wat platen proberen te schieten.
Soms waan ik me daar in een tropisch regenwoud of zo. Als u deze foto ziet, begrijpt u me meschien wel een beetje.
Posted by Picasa
Ik dacht vroeg in de biesbosch te zijn, hoor je opeens het geluid van een aanhangmoter. Er zijn meer mensen dus die van deze mooie ochtend genieten willen. Ik heb er een foto van gemaakt zonder dat die mensen in het bootje mij opgemerkt hebben.
Posted by Picasa
Paddestoelen zijn er het hele jaar door, maar toch de meeste soorten zien we in het najaar.
Posted by Picasa
Een glazigzwammetje uitgelicht in het zonlicht.
Posted by Picasa